Un muncitor din Olt a murit strivit de pământ, sub ochii colegilor

06 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Un muncitor din Olt a murit strivit de pământ, sub ochii colegilor

Un bărbat care lucra la săparea unor șanțuri pentru rețeaua de canalizare a comunei Găvănești a murit, după ce s-a surpat peste el un mal de pământ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, bărbatul peste care s-a surpat malul de pământ este din comuna Verguleasa și are 58 de ani. În momentul în care s-a surpat malul de pământ, el se afla într-un șanț cu o adâncime de doi metri și o lățime de 60 de centimetri. La sosirea echipajelor de pompieri bărbatul era prins până la mijloc în pământul surpat.

La locul accidentului s-au deplasat echipaje ISU cu o autospecială de intervenție și descarcerare, echipaj SMURD, precum și de la Serviciul de Ambulanță. După o intervenție de circa zece minute, pompierii și muncitorii prezenți au reușit să îl scoată pe bărbat la suprafață, însă acesta se afla în stop cardio-respirator.

Echipajele medicale au început manevrele de resuscitare imediat ce bărbatul a fost scos din șanț, dar după 30 de minute manevrele de resuscitare cardio-pulmonară au fost stopate și pacientul a fost declarat decedat.

La locul accidentului s-a deplasat și o echipă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, care va începe o anchetă în acest caz.

Potrivit șefului ITM Olt, Cristian Ungureanu, acesta al treilea accident de muncă mortal produs în județul Olt de la începutul anului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră