Meta amenință că va elimina conținutul de știri dacă este obligată să plătească agențiilor de presă

07 Dec 2021
Meta amenință că va elimina conținutul de știri dacă este obligată să plătească agențiilor de presă

Meta a amenințat că va elimina conținutul de știri de pe platforma Facebook din SUA din cauza unei noi legi care ar oferi companiilor de știri mai multă putere pe site-urile de social media, anunță LeMonde.

Meta Platforms Inc., părintele Facebook, a declarat marți, 6 decembrie, că va fi „forțată să ia în considerare” eliminarea conținutului de știri de pe platforma sa dacă Congresul adoptă o legislație care impune companiilor de tehnologie să plătească posturilor de știri pentru materialul lor.

Legea privind concurența și conservarea jurnalismului, dacă ar fi adoptată, ar permite companiilor de știri să negocieze colectiv cu platformele sociale cu privire la condițiile în care materialul lor apare pe site-urile lor.

Meta a spus că ar prefera să tragă știri de pe platformele sale decât „să se supună negocierilor mandatate de guvern care ignoră în mod nedrept valoarea pe care o oferim instituțiilor de știri”. Valoarea, a spus Meta într-o declarație postată pe Twitter de purtătorul de cuvânt Andy Stone, include „trafic și abonamente crescute”.

Meta, care are sediul în Menlo Park, California, a adoptat poziții similare în trecut. Anul trecut, a blocat pentru scurt timp știrile de pe platforma sa din Australia, după ce țara a adoptat o legislație care ar obliga companiile de tehnologie să plătească editorii pentru că își folosesc știrile. Ulterior, a încheiat acorduri cu editorii australieni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră