Mesajul lui Messi către argentinieni după înfrângerea umilitoare de la Campionatul Mondial din Qatar

23 Noi 2022
Mesajul lui Messi către argentinieni după înfrângerea umilitoare de la Campionatul Mondial din Qatar

Lionel Messi a cerut Argentinei să fie „unită”, în timp ce giganții sud-americani încearcă să se regrupeze după înfrângerea șocantă în fața Arabia Saudită la Cupa Mondială din Qatar din 2022, conform The National

Argentina a intrat în turneu într-o serie de 36 de meciuri neînvinsă și s-a declarat una dintre favoritele pentru titlu – un statut pe care păreau să-l ridice la înălțimea când Messi a marcat acasă un penalty în minutul 10, în timpul primei reprize, campionii Copa America. dominat și care a văzut trei goluri anulate pentru ofsaid.

Cu toate acestea, a doua repriză în interiorul stadionului Lusail a fost o poveste complet diferită, deoarece o echipă saudită care a apăsat superb a retras la egalitate la scurt timp după pauză prin Saleh Al Shehri. Doar cinci minute mai târziu, Arabia Saudită a fost în avantaj, Salem Al Dawsari a lovit secunda cu un efort superb de curling.

O combinație de apărare eroică și un atac în general brutal din Argentina a făcut ca Arabia Saudită să producă unul dintre cele mai mari șocuri din istoria Cupei Mondiale.

Trezit de o înfrângere care amenință să le deraieze oferta pentru un prim triumf la Cupa Mondială din 1986, Messi a cerut Argentinei să rămână unită și să răspundă împotriva Mexicului în următorul meci din Grupa C.

„Suntem o grupă unită și acum este momentul să fim uniți”, a spus căpitanul Argentinei. "Trebuie să arătăm că suntem puternici. Nu am suferit o înfrângere de mult timp și acum trebuie să pregătim ceea ce vine împotriva Mexicului".

Coechipierul lui Messi, Angel Di Maria, a recunoscut că Argentina a fost șocată de rezultat, în special după cele trei goluri respinse în prima repriză.

„Am fi putut câștiga cu ușurință cu 5-0, dar au venit de două-trei ori și i-au băgat”, a spus Di Maria. "Offsaidurile au fost întotdeauna foarte aproape. Lucrăm la asta și, uneori, să vrei să lucrezi înainte te face să fii înainte."

Remiza fără goluri dintre Mexic și Polonia – în timpul căreia Robert Lewandowski a ratat un penalty – înseamnă că grupa este foarte deschisă, iar Di Maria a făcut ecou poziția lui Messi, îndemnând Argentina să revină la căile câștigătoare în următorul lor meci.

"La un moment dat s-ar putea întâmpla", a spus Di Maria referitor la finalul rundei de neînvins a Argentinei. "Acum vine Mexicul și sperăm că vom obține cele trei puncte".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră