De la Marian Vanghelie citire: „ne sculăm cu denunţurile şi ne culcăm cu denunţurile“

06 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
De la Marian Vanghelie citire: „ne sculăm cu denunţurile şi ne culcăm cu denunţurile“


”Considerând că, de-a lungul anilor, toate rapoartele Curții de Conturi spun că nu au fost lucruri, nu am nicio problemă și cei din Consiliul Local știu cum au stat lucrurile”, a susținut acesta, când a ajuns la Tribunalul Bucureşti. 

Rugat să comenteze informațiile potrivit cărora Sebastian Ghiță i-ar fi șantajat pe colegii deputați să nu voteze pentru ridicarea imunității sale, dar și cele potrivit cărora același Ghiță punea oameni în funcții în vremea în care Ponta era premier, Vanghelie a susținut: „parcă suntem în țara nebunilor: ne sculăm cu denunțurile și ne culcăm cu denunțurile. Nu mă puteți bănui că sunt fan Ghiță, dar cred că și el, ca și toți cetățenii europeni, trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție și de drepturile firești“. 

De ce este acuzat Marian Vanghelie

Reamintim că primarul suspendat al sectorului 5 este acuzat de săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani. Fosul primar al Sectorului 5 a fost eliberat după patru luni de arest preventiv.  Potrivit DNA, în perioada 2006-2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră