Sindicalistul a fost scos cu cătușe din sediul DIICOT Ploiești și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
În același dosar, procurorii DIICOT Ploiești au pus sub control judiciar alți trei inculpați.
Procurorii DIICOT Ploiești care instrumentează noul dosar care îl vizează pe Liviu Luca spun că acesta ar fi inițiat un grup infracțional organizat prin intermediul căruia a obținut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuințe situat pe raza comunei prahovene Păulești.
Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2005 — 2009 suspectul Liviu Luca a inițiat și constituit împreună cu alți opt suspecți un grup infracțional organizat care a avut ca scop obținerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.
Ulterior, sumele respective, care au fost însușite în mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuințe situat pe raza comunei Păulești al cărui adevărat beneficiar a fost Luca.
"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDILCONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca—n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcții executate la 'Ansamblu sediu social și anexe SC Profesional Corpconsult SA — Păulești', prin aceste activități frauduloase SC PSV Company SA (...) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei", arată DIICOT într-un comunicat.
Ieri, în cursul dimineții procurorii au făcut timp de mai multe ore percheziții la locuința lui Liviu Luca din Păulești.
Liviu Luca a mai fost acuzat într-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice, el fiind condamnat în iulie 2014 de Tribunalul București la șase ani închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă.