Engleza Olguţei, fuse, fuse şi se duse... Urmează franceza. Ministrul Muncii, PRIMA REACŢIE

15 Mar 2017 | scris de Jeanina Nastase
Engleza Olguţei, fuse, fuse şi se duse... Urmează franceza. Ministrul Muncii, PRIMA REACŢIE

După ce a fost criticată pentru discursul său în limba „engleză” la ONU privind condiția femeii, Lia Olguța Vasilescu a reacționat, într-o postare pe Facebook, susținând că s-a prezentat decent „pentru o persoană care n-a făcut nicio oră de engleză în școală”.Ulterior,  Ministrul Muncii a șters postarea în care vorbea despre clipul viralizat în care apărea vorbind limba engleză. 

Discursul său a stârnit discuții aprinse în mediul virtual, din cauza accentului și a modului în care ministrul pronunța cuvintele. În apărarea sa, aceasta susține că nu a studiat limba la școală și că modul în care s-a prezentat a fost „decent”. 

„Acesta a fost adevăratul test al scutului de la Deveselu.. Pentru cineva care n-a făcut nicio ora de engleză in școala si avea de ales între engleză, spaniola, araba si chineza, m-am prezentat decent. Mâine (astăzi – n.r.) e Organizația Internațională a Francofoniei și voi vorbi in franceza”, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Lia Olguţa Vasilescu a participat, luni, la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru conditia femeii, care a avut loc la New York. Ministrul Muncii a citit de pe o foaie un discurs, în limba engleză, despre femeile din România şi despre modul în care acestea sunt integrate pe piaţa muncii. Lia Olguța Vasilescu reacționează după ce a fost criticată pentru discursul său în limba engleză: M-am prezentat decent. Voi vorbi și în franceză (VIDEO)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră