La 7 octombrie avem referendum

03 Sep 2018
La 7 octombrie avem referendum

Referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sâmbătă, la finalul şedinţei CExN de la Neptun.

"Am mai vorbit despre referendum (...) Am dat un vot în Comitetul Executiv Naţional de susţinere politică a acestui obiectiv (...) S-a stabilit data de 7 octombrie data organizării referendumului pentru familie", a declarat Dragnea.

Practic, peste 5 săptămâni, românii ar trebui să spună dacă dacă sunt sau nu de acord că familia să fie definită că “uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie”, şi nu ″între soţi”, cum este acum.

Pentru ca rezultatul referendumului să fie recunoscut, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 30% dintre alegători. Iar jumătate dintre ei, adică aproape 3 milioane de români, ar trebui să ceară schimbarea Constituţiei şi redefinirea noţiunii de familie.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că referendumul pentru definirea familiei tradiţionale prin revizuirea Constituţiei nu trebuie politizat, fiecare liberal urmând să se "poziţioneze" după cum îi dictează conştiinţa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră