Klaus Iohannis își serbează astăzi ziua de naștere. Câți ani împlinește

13 Iun 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Klaus Iohannis își serbează astăzi ziua de naștere. Câți ani împlinește

Astăzi este ziua de naștere a președintelui Klaus Iohannis, care împlinește vârsta de 61 de ani. Șeful statului s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.

În 1983 a început să predea, fiind profesor la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar după cinci ani a ajuns să predea la Liceul ”Samuel von Brukenthal”, pe care îl absolvise, titularizându-se aici, potrivit presidency.ro.

Și-a început cariera politică în anul 1990, când a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care l-a condus, ulterior, mai bine de un deceniu.

Anii 2000 au reprezentat pentru Klaus Iohannis un nou început. A fost desemnat candidat la alegerile pentru Primăria Sibiului, din partea partidului din care făcea parte, și a reușit să obțină mandatul cu peste 70% dintre voturi. De atunci, acesta fost reales de patru ori consecutiv ca șef al administrației locale, reușind să obțină de fiecare dată scoruri impresionante, față de contracandidații săi.

Klaus Iohannis este președinte al României din data de 21 decembrie 2014. ”Astăzi, în calitate de președinte ales al românilor, port o imensă onoare. Port, de asemenea, o uriașă responsabilitate – aceea de a aduce România pe drumul drept, de a o transforma într-un stat de drept autentic, prosper și demn. Îmi doresc ca fiecare român să se simtă în țara lui ca acasă, o casă pe care o iubești și de care ești mândru”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis (60 de ani), ales al patrulea preşedinte al României după 1989, continuă seria de şefi de stat ai României care au obţinut al doilea mandat la Cotroceni. El i-a urmat în funcţie în 2014 lui Traian Băsescu, aflat la al doilea mandat, de asemenea succesorul lui Ion Iliescu (2 mandate). 

Singurul preşedinte al României care nu a avut două mandate a fost Emil Constantinescu, care a abandonat şi nu a mai candidat.

Susținut de Partidul Național Liberal (PNL), Iohannis a câștigat în 2019 un al doilea mandat prezidențial, în urma competiției cu Viorica Dăncilă, din partea Partidului Social Democrat (PSD).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră