„Admite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. În baza art. 335 C. proc. pen., constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei din data de 11.05.2015 emisă în dosarul nr. 1305/P/2007 al acestui parchet şi confirmă redeschiderea urmăririi penale în cauză, cu privire la fapta sesizată prin plângerea penală formulată de către ŞERB IOAN împotriva intimatului BĂSESCU TRAIAN. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu", se arată în soluţia pronunţată de Judecătoria Sectorului 5.
Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu pe baza unei plângeri depuse de un cetăţean din Craiova, Ioan Șerb. Inițial, cererea Parchetului a fost trimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei sectorului 5.
"Dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamații făcute în 2007 de un domn din Craiova, care nu s-a prezentat azi. Mi se reproșează că am făcut declarația politică legată de demisia în cinci minute, dar eu am revenit în aceeași zi, anunțând că nu mai demisionez. Cred că, înainte de a cere redeschiderea dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze și Constituția României și deciziile Curții Constituționale. Nu au avut timp să citească. O să mergem la Parchet cu Constituția și deciziile Curții Constituționale, care dau deplină libertate președintelui României, indiferent cine este el, la declarații politice, la atitudini, poziții, la exprimarea unor punct de vedere care vizează nu numai țara, ci și pe el însuși", declara la 26 noiembrie Traian Băsescu.
În aprilie 2007, fostul preşedinte a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute. "În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional", promitea fostul preşedinte, într-o declarație de presă. Ulterior, Băsescu a renunțat la decizia de a demisiona.