România, ţara în care înmormântarea unui interlop a ajuns breaking news de weekend

17 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
România, ţara în care înmormântarea unui interlop a ajuns breaking news de weekend

A curs cu manelişti „cu patalama“ şi cu interlopi „pe sprânceană“ la înmormântarea lui Fane Spoitotu. Care mai prin libertate, care mai pe după gratii,  oricum indivizi  cu ani grei pe la mititica la activ. E de prisos să mai spunem că au fost dedicaţii „fără sumăr“. La fel şi breaking news-urile mai ceva ca manelele. A fost jale, coroane cât pentru un cimitir întreg, circulaţie blocată,  dar şi poliţie şi jandarmerie că, vorba aceea, nu se ştie niciodată la aşa înmormântări. Finalul... unul apoteotic. Cortegiul funerar a intrat în cimitirul Bellu Militar pe muzica din „Naşul“ spre delirul celor care veniseră ca să vadă şi ei „frumuseţe de sicriu“ de mii de euro.

interloppp

Cernica- Pantelimon- Cimitirul Bellu, traseul cortegiului funerar al lui Fane Spoitoru 

După ce la Cernica, în corturi special amplasate, au fost zile de  jale la căpătâiul lui Fane Spoitoru, cortegiul funerar a pornit sâmbătă în jurul prânzului, iar în drumul spre Cimitirul Bellu Militar a făcut o oprire la o biserică din Pantelimon. Punerea în mişcare a cortegiul funerar al lui Fane Spoitoru a pus pe jar şi poliţiştii care pe parcursul traseului au avut grijă ca totul să se desfăşoare fără incidente. Însă, nici nu se plecase bine, căci televiziunile deja titrau: „Incident la înmormântarea lui Fane Spoitoru. Chiar în curtea casei“.

Îţi cam îngheaţă mâna pe telecomandă. Te gândeşti, na, ca tot omul ce s-o fi întâmplat de s-a îngălbenit ecranul? O mai fi luat DNA-ul pe cineva? Nu, nu, de data asta, nu. Coroana uriașă de 5 metri trimisă din închisoare de fratele său s-ar fi  rupt în momentul în care oamenii au încercat să o monteze pe dric. Trecem peste! Mergem mai departe! 

Ieşire din „scenă“ pe muzica din filmul „Naşul“

Fanfara a cântat, iar trupul lui Fane Spoitoru a fost mutat de pe stadionul Cernica în maşina mortuară. Cortegiul cu mii de oameni a pornit apoi spre biserica din Pantelimon, unde a avut loc o slujbă religioasă, înainte ca trupul neînsufleţit să fie dus la Cimitirul Bellu. Slujba religioasă a fost oficiată de trei preoţi. Manelişti, sportivi şi membri ai altor clanuri cunoscute au venit să-i aducă un ultim omagiu şi au spus despre el că a fost un om care a respectat pe toată lumea şi care a ştiut să se facă respectat.

Cortegiul funerar a intrat în cimitir pe muzica din filmul "Naşul", pe un covor de petale de trandafir, şi în aplauzele miilor de oameni adunaţi acolo. Slujba religioasă a ţinut aproape o oră şi jumătate, timp în care lumea s-a îngrămădit să vadă sicriul, unul cu aer condiţionat,  iar la final l-au condus la groapă în aplauze. 

fane 3

Fane Spoitoru, primul interlop făcut celebru de presă 

Fane Spoitoru, celebrul interlop care a tăiat cu sabia un poliţist, a murit pe patul unui spital din Israel. Pe numele real Ion Titişor, acesta a suferit un accident vascular. Reamintim că Fane Spoitoru a fost primul interlop care a ţinut, nu de puţine ori, prima pagină a ziarelor.

Fane Spoitoru a fost unul dintre cei mai de temuit interlopi din Bucureşti. El a devenit celebru acum 24 de ani în urma unei răfuieli care a avut loc într-un club. Atunci interlopul i-a tăiat unui poliţist o mână cu sabia. Acesta s-a apărat şi l-a împuşcat. "Eu văd, cu pistolul sus: Poliţia, stai că trag! Stai, stai că trag! Nimic! Banc, îmi scapă ... primul glonţ mi-a scăpat. Mi-a tremurat mâna şi primul glonţ mi-a scăpat Fane se apropia. Nu ştiam ce avea în mână că dacă ştiam că are sabie, crezi că eram tâmpit să-l las să se apropie de mine?! Când a ridicat mâna...o străfulgerare de lumină şi din reflex am ridicat mâna. M-a lovit.Trag una în piciorul stâng.Trag una în piciorul drept. Nimic. În secunda aia, când l-am văzut cu sabia... bum, bum, bum pe restul în burtă. Era cu sabia deasupra capului şi a căzut pe spate", îşi amintea poliţistul, care între timp a murit.

 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră