Francois Hollande: Aproximativ 50 de persoane sunt între viață și moarte la reanimare

15 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Francois Hollande: Aproximativ 50 de persoane sunt între viață și moarte la reanimare

În momentul în care vorbesc, 80 de persoane au decedat, mai exact 84, și 50 de persoane sunt încă în urgență majoră, adică sunt între viață și moarte, a afirmat președintele Hollande la prefectura Alpes-Maritimes. Printre aceste victime, sunt francezi, dar, de asemenea, și persoane străine, venite de pe toate continentele, sunt mulțicopii și tineri, a precizat președintele Hollande. 

În total, 188 de pacienți sunt în unități medicale din departamentul Alpes-Maritimes, a precizat Direcția generală pentru Sănătate (DGS) într-un comunicat. 48 dintre ei sunt urgențe absolute, din care 25 se află în secții de reanimare. Președintele Hollande, aflat în vizită la Spitalul Pasteur din Nisa, însoțit de Manuel Valls, ministrul Internelor, Bernard Cazeneuve, și ministrul Sănătății, Marisol Touraine, a declarat că a văzut răniți, numeroși răniți, care au în memorie imagini înspăimântătoare și care suferă nu numai fizic, ci și psihic.

Potrivit președintele Hollande, sunt încă persoane care nu au suferit traumatisme fizice, dar care vor duce mult timp, toată viața, un traumatism, acele imagini ale ororii din care au făcut parte 

DGS a precizat că a fot pus în funcțiune un sistem de asistență medico-psihologic pentru familiile și pacienții implicați. De asemenea, a fost deschisă o linie telefonic interministerială în sprijinul victimelor și apropiaților acestora: 01 43 17 56 46.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră