Guvernul propus de Dacian Cioloș a fost validat de Parlament

17 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Guvernul propus de Dacian Cioloș a fost validat de Parlament


S-au înregistrat 389 voturi ”pentru”, 115 ”împotrivă” și două voturi nule.
Votul a fost secret cu bile, iar pentru ca Executivul să fie învestit era nevoie de cel puțin 274 voturi ”pentru„, adică majoritatea voturilor tuturor parlamentarilor. S-a dat un singur vot — pentru echipa guvernamentală și pentru programul de guvernare, explică agerpres.ro.
Premierul desemnat Dacian Cioloș a afirmat, marți, că partidele politice pot profita de acest Guvern pentru a eficientiza administrația și pentru a recâștiga încrederea românilor și a dat asigurări că Executivul va fi un partener deschis.
”Nu cred că democrația este slăbită cu acest Guvern, însă cred cu tărie că democrația poate să iasă întărită printr-o activitate guvernamentală eficientă a acestui Guvern. Partidele pot profita de acest Guvern pentru a eficientiza administrația, pentru a recâștiga încrederea românilor și vă asigur că guvernul va fi un partener deschis. Suntem conștienți că, neavând un sprijin politic majoritar permanent definit printr-un program de guvernare elaborat și susținut de partide sau de o coaliție de partide, va fi nevoie să avem un dialog permanent cu dvs și acest lucru îl vom face”, a declarat Dacian Cioloș în plenul Parlamentului.
În ceea ce privește depolitizarea, premierul desemnat a spus că aceasta se va face ca o consecință a creșterii eficienței administrației. ”Cred că de asta are nevoie și politicul, de asta are nevoie și societatea și, dacă ne ascundem în spatele acestei lipse de eficiență, o să pierdem cu toții”, a punctat Cioloș.
El a precizat că nu există în programul de guvernare măsuri anticonstituționale, pentru că Guvernul se va ghida după Constituție.
Cioloș a reafirmat că Executivul are intenția să se deschidă dialogului cu societatea, asta însă nu pentru a înlocui rolul Parlamentului, ci pentru a întări legitimitatea actului guvernamental.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră