Google plătește daune de 118 milioane de dolari pentru discriminare de gen

21 Iun 2022
Google plătește daune de 118 milioane de dolari pentru discriminare de gen
Google a fost de acord să plătească 118 milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv pentru discriminare de gen în care angajatele de sex feminin au susținut că sunt plătite mai puțin decât bărbații în aceleași roluri.
Acordul acoperă aproximativ 15.500 de angajate în 236 de posturi în California începând cu 14 septembrie 2013, au declarat firmele de avocatură Lieff Cabraser Heimann & Bernstein într-un comunicat.
Documentele judecătorești au arătat că Google a plătit femeile în poziții acoperite mai puțin decât a plătit bărbații pentru o muncă substanțial similară, că Google a repartizat femeile la niveluri mai mici decât le-a atribuit bărbaților și că Google nu a plătit toate salariile datorate angajaților la despărțirea lor de angajare.
Google a declarat pentru AFP că „deși credem cu tărie în echitatea politicilor și practicilor noastre, după aproape cinci ani de litigii, ambele părți au convenit că rezolvarea problemei, fără nicio admitere sau concluzie, este în interesul tuturor și noi Sunt foarte încântat să ajung la acest acord”.
Pe lângă plățile în bani, un expert terț independent va analiza practicile Google de nivelare la angajare, iar un economist independent de muncă va analiza studiile Google privind echitatea salarială.
„Procesul a contestat procesele de plată și nivelare ale Google, iar reclamanții cred că aceste programe vor ajuta să se asigure că femeile nu sunt plătite mai puțin decât omologii lor bărbați care efectuează o muncă substanțial similară și că practicile de nivelare contestate ale Google sunt echitabile”, Lieff Cabraser Heimann & Bernstein. spus.
Cele patru femei — Kelly Ellis, inginer de software, Holly Pease, care a deținut numeroase roluri de conducere tehnică, Kelli Wisuri, care a deținut diferite roluri, inclusiv Google Brand Evangelist, și Heidi Lamar, profesoară de preșcolar și profesoară pentru copii/copii mici la Centrul pentru copii Google — a dat în judecată Google în 2017. Compania a căutat să respingă cazul, dar un judecător a respins cererea în 2018.
Un dosar inițial al instanței a declarat că Office of Federal Contract Compliance Program a deschis un audit de conformitate la sediul Google Mountain View în septembrie 2015.
A studiat datele pentru toți cei aproximativ 21.000 de angajați și „a găsit diferențe sistemice de compensare împotriva femeilor aproape în întreaga forță de muncă”.
Google le-ar cere în mod obișnuit salariile anterioare ale solicitanților și le-ar folosi pentru a determina nivelurile de salariu atribuite angajaților, care ar atribui „femeilor niveluri de salariu mai mici decât munca pe care o desfășoară efectiv”, se arată în dosar.

 

 

Sursa: The National

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră