Gaze mai ieftine de la 1 mai. Anunțul a fost făcut de președintele ANRE

27 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Gaze mai ieftine de la 1 mai. Anunțul a fost făcut de președintele ANRE

"Chiar astăzi (miercuri — n.r.) avem un Comitet de Reglementare foarte important. Tarifele de distribuție scad cu 6%, ceea ce va duce la scăderea prețului final la consumator de 2-3%", a spus Havrileț.

Șeful ANRE a precizat că piața este în situația în care prețul de import a devenit mai mic decât prețul gazelor de producție internă, situație care trebuie să ducă la liberalizarea totală.

"Consumul național în acest moment este de 15-16 milioane de metri cubi pe zi, iar importul ajunge la 1,5 milioane de metri cubi, deci 10% din consum. Aceasta arată că s-a schimbat filosofia pe piața gazelor, ceea ce nu este rău, pentru că perioada care ne interesează cel mai mult este cea de iarnă. Astfel, se revine la situația de normalitate în care importăm gaze vara la preț mic și lăsăm producția internă pentru iarnă", a mai spus Havrileț, potrivit agerpres.ro.

La finele lunii martie, ANRE a publicat un document potrivit căruia populația și termocentralele care furnizează agent termic consumatorilor casnici vor consuma doar gaze de producție internă în perioada 1 aprilie 2016 — 31 martie 2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră