Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, trimis în judecată pentru delapidare şi luare de mită

15 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, trimis în judecată pentru delapidare şi luare de mită

Florin Secureanu, fostul director al Spitalului ''Malaxa, în arest preventiv, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare - 5 fapte, dintre care una cu consecințe deosebit de grave - și luare de mită.

În același dosar, sunt trimiși în judecată, în stare de libertate, trei angajați de la Spitalul ''Malaxa'': Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil, acuzată de complicitate la delapidare; Traian Alexandru Nica, specialist IT, acuzat de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Paul Stoica, șef al Serviciului tehnic — administrativ; Ștefan Lucian Nicolae, tehnician administrativ, ambii acuzați de complicitate la delapidare și fals intelectual.

De asemenea, au fost deferiți justiției Eugen Răsoiu, Eugenia Dumitru, Simona Trandafir, Cristian Ioniță și Mihai Mesner, la data faptelor administratori ai unor societăți comerciale.

Florin Secureanu a fost managerul Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din București, în perioada 1 aprilie 2007 şi 29 noiembrie 2016. După numirea în funcția de manager (anul 2009) până la data demiterii acestuia din funcție (29 noiembrie 2016), Florin Secureanu  și-a însușit  prin diverse mecanisme sume semnificative  din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră