DNA lovește și la Spitalul N Oblu din Iași. Șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistică, reținut

04 Iun 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
DNA lovește și la Spitalul N Oblu din Iași. Șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistică, reținut

Eduard Moldovanu, șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie "N. Oblu" din Iași, și un infirmier au fost reținuți pentru luare de mită și abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al DNA transmis sâmbătă.

Procurorii anticorupție au mai dispus și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de două asistente medicale din cadrul laboratorului, pentru aceleași infracțiuni.

DNA precizează că Eduard Moldovanu, șef al Laboratorului de Radiologie, și asistentele medicale Elena Carmen Gherman și Maria Magdalena Rîndașu sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu, iar Dan Ionuț Aranyosi, infirmier, de complicitate la luare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Astfel, pe 18 martie, 13 mai și 3 iunie, Moldovanu a pretins și primit, cu titlu de mită, de la trei pacienți o sumă totală de 1.800 de lei pentru efectuarea unor examene RMN pentru coloană, interpretarea rezultatelor și prescrierea de tratamente.

Moldovanu nu a înregistrat în evidențele unității medicale investigațiile efectuate și sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecința prejudicierii bugetului spitalului cu o pagubă reprezentată de costul real al investigațiilor medicale, respectiv 2.000 de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră