Firea: NU CEDEZ! Țin cont de nemulțumirile bucureștenilor, nu de supărarea organizatorilor de evenimente

06 Iul 2016 | scris de Cristi Ionescu
Firea: NU CEDEZ! Țin cont de nemulțumirile bucureștenilor, nu de supărarea organizatorilor de evenimente

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că în zona zero a Bucureștiului vor fi permise doar evenimentele care, prin specificul și natura lor, nu pot fi organizate în alte părți ale orașului.

"Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu, pentru că eu am obligația să țin cont și de nemulțumirile multor bucureșteni, nu doar de supărarea unora dintre organizatorii de evenimente. Va exista o analiză a fiecărei solicitări în parte. Una este când închidem circulația pe bd. Kiseleff pentru parada de Ziua Națională a României și alta e când blocăm același bulevard pentru câteva zeci de persoane care joacă tenis sau baschet. Putem juca tenis sau baschet și în parc sau în alte zone ale orașului. Dacă se constată că un concert, de pildă, nu poate fi organizat decât în Piața Constituției, vom acorda autorizarea. Dacă însă vedem că nu există niciun impediment ca evenimentul să se desfășoare în alte spații identificate în Capitală — Arena Națională, platoul Romexpo, alte locații potrivite și accesibile—, atunci vom evita zona zero. Nu m-am referit niciodată la relocarea evenimentelor de genul: Street Delivery, Femei pe Mătăsari, Color Run, Maratonul Internațional București, Semimaratonul Internațional București sau Marșul Bicicliștilor. Nu se pune problema interzicerii evenimentelor care se desfășoară în Centrul Vechi, la Muzeul Satului sau la Muzeul Țăranului Român. Am văzut că se fac presiuni foarte mari pentru a reveni la modul haotic în care se autoriza organizarea evenimentelor în zona zero a Capitalei", a precizat primarul general.

Marșul bicicliștilor a fost aprobat de Municipalitate pentru data de 23 iulie, între orele 19,00 — 21,00. Se estimează un număr de 300 de bicicliști, care vor circula pe traseul bd. Națiunilor Unite — str. B. P. Hașdeu — str. Vasile Pârvan — str. Berzei — str. Buzești — Piața Victoriei — Calea Victoriei — bd. Națiunilor Unite — Parc Izvor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră