Iarna este anotimpul magiei, iar Lemneria, un atelier mic de bijuterii, îşi dorește să aducă zâmbete copiilor bolnavi de cancer prin intermediul unei campanii intitulate „Fata de la 702”, scrie editiadedimineata.ro.
Campania „Fata de la 702” are ca misiune susținerea proiectului „Spitale publice din bani privați”, mai precis, renovarea etajului 7 de la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Oncologie Pediatrică.
Lemneria îşi propune să susţină acest proiect prin crearea unui îngeraș, care simbolizează puritatea, gingășia, fragilitatea, dar și protecția de care copilașii au nevoie.
Scopul campaniei
Prin cumpărarea unui îngeraș contribuiți la sporirea încrederii și a speranței copiilor internați în Secția Oncologică, la crearea confortului de care trebuie să se bucure pentru a avea puterea să lupte în continuare, precum și a siguranței lor. Astfel, 50% din valoarea prețului îngerașului va fi donat către Fundația Metropolis, pentru susținerea acestui proiect.
Conform unui studiu realizat de Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP), pentru multe tumori supraviețuirea este influențată semnificativ de stadiul incipient de diagnostic al bolii. De aceea, scopul acestui proiect al Fundației este ca, prin renovarea etajului 7 al Spitalului Clinic Fundeni, să ofere cele mai bune condiții de tratament copiilor care se confruntă cu această boală cumplită.
Cei de la Lemneria îşi doresc să fie cât mai mulți îngeri pentru îngeri, pentru a sprijini cu o sumă cât mai mare proiectul inițiat de Fundaţia Metropolis.
Aceste ființe gingașe stau luni întregi internate pentru a face o cură de tratament, iar până când reuşesc să răzbească boala, însumează ani petrecuți în spitale. Practic, nu le putem numi spitale, ci a doua lor casă. Acesta este motivul pentru care au nevoie de un mediu oportun să se poată trata, un mediu care să le ofere siguranţă, dar si confort si speranță.
Un dublu cadou
De ce să alegi un îngeraș? Pentru că faci un dublu cadou în primul rând copiilor care au tare multă nevoie de suflete bune prin donarea a 50% din profitul obţinut din vânzarea fiecărui îngeraș, dar și celui căruia i-l oferi, deoarece este o perioadă foarte grea pentru noi toți și este nevoie de lucruri frumoase care să ne bucure si să ne facă să sperăm la mai bine.
Sunt 4.000 de îngerași care doresc să își găsească locul în căsuţe.
Scopul proiectului “Spitale publice din bani privați” este de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne.
O poveste care a început în 2016
Acțiunea a început încă din anul 2016, când Codin Maticiuc s-a implicat să sprijine punctual diferite cauze medicale, ducând astfel mai departe moștenirea lăsată de părinții săi, fondatorii Fundației. Ajunge pentru prima dată la Fundeni, unde cunoaște câțiva copii bolnavi de cancer, printre care și Lăcrămioara, fata de la 702. Astfel, cele 4 vizite anuale prin care organiza activități distractive și ducea cadouri copiilor, se transformă într-un proiect de izolare a acoperișului spitalului în vara lui 2019.
În vara anului 2020, cu emoții și cu multe necunoscute, în amintirea fetiței de la 702, precum și pentru a crea condiții mai bune pentru copiii internați în spital, Codin inițiază proiectul Spitale publice din bani privați, începând renovarea etajului 7 de la Fundeni.
Sursa foto: Lemneria