Prima clinică de recuperare oncologică din România a fost inaugurată la Slatina-Nera

11 Noi 2020
Prima clinică de recuperare oncologică din România a fost inaugurată la Slatina-Nera

Centrul pentru Cercetare în Recuperare Oncologică Slatina Nera a fost inaugurat joi în prezența a trei miniștri și a inițiatorului său, dr. Pavel Chirilă. Situat în comuna Sasca Montană, județul Caraș-Severin, centrul, cunoscut și sub numele de Clinica Nera, este primul de acest fel din țară.

La inaugurare au participat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul de Interne, Marcel Vela, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, și Manuela Pătrășcoiu, Președinta Companiei Naționale de Investiții (CNI), scrie basilica.ro.

Dr. Pavel Chirilă și cei trei miniștri participanți la inaugurare. Foto credit: Facebook / Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a spus că Fundația Sf. Irina, prin care s-a realizat proiectul, este singura fundație de utilitate publică din România care a apelat la sprijinul CNI. El a invitat și alte organizații să creeze proiecte care pot beneficia de finanțare guvernamentală.

Miniștrii au vizitat și camera hiperbarică. Foto credit: Facebook / Compania Națională de Investiții

Clinica Nera „este un exemplu de urmat și pentru alții”, a declarat și Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Centrul are 45 de spații de cazare, un amfiteatru și spații de tratament. Foto credit: Facebook / Compania Națională de Investiții

„Nu puteam să-mi închipui cu adevărat că vine vremea în care se finanțează, de abia de aici încolo începe o luptă adevărată cu cancerul”, a afirmat medicul Pavel Chirilă, care a inițiat proiectul în urmă cu 10 ani.

Camera hiperbarică, o investiție de un milion de euro, este a treia din România. Dr. Pavel Chirilă spune că lipsa ei s-a făcut simțită la tratarea răniților de la Colectiv. Foto credit: Facebook / Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Centrul este destinat bolnavilor de cancer și leucemie aflați în stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratați pe baza unui plan personalizat, având la bază medicamente pentru controlul durerilor și ținându-se cont de toate celelalte afecțiuni existente.

Interiorul camerei hiperbarice. Foto credit: Facebook / Compania Națională de Investiții

Pe lângă tratamentul medical, pacienții vor mai primi consiliere psihologică și spirituală și informații despre boala cancerului.

Camera hiperbarică este complet automatizată. Foto credit: Facebook / Compania Națională de Investiții

Clinica Nera are o suprafață de 2.000 de metri pătrați și include 45 de spații de cazare și spații de tratament, printre care și o cameră hiperbarică complet automatizată.

Valoarea totală a investiției a fost de peste 17 milioane de lei.

Foto credit: Facebook / Compania Națională de Investiții

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră