Cafeaua poate reduce riscul de cancer

16 Iun 2020 | scris de A.V.
Cafeaua poate reduce riscul de cancer

Amatorii de cafea vor fi foarte mulţumiţi să afle că această băutură aromată şi plăcută poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta diverse tipuri de cancer, relatează dariknews.bg, preluat de RADOR.

Conform unor studii recente, publicate de Societatea Oncologică din SUA, consumul de cafea poate diminua riscul de cancer al ficatului şi endometrului, precum şi al gurii, faringelui, laringelui şi pielii.

De asemenea, se crede că băutura revigorantă scade probabilitatea apariţiei unor boli maligne ale sistemului digestiv.

„Efectele consumului de cafea asupra diferitelor forme de cancer este subiectul unor cercetări active. Unele studii sugerează că un consum moderat de cafea reduce riscul de cancer al ficatului şi endometrului. Există dovezi că această băutură scade riscul de malignităţi ale gurii, faringelui şi laringelui, de carcinom bazocelular (un tip de cancer de piele) la bărbaţi şi femei şi melanom la femei”, a declarat dr.Cheryl Rock, şeful echipei care a efectuat studiile.

Cercetătorii remarcă faptul că motivul efectului protector al cafelei încă nu este înţeles pe deplin. „Sute de compuşi biologic activi cum ar fi cofeina, flavonoidele, lignanii şi alţi polifenoli se găsesc în cafeaua prăjită.

Aceştia, ca şi alţi compuși din băutură, cresc consumul de energie, suprimă deteriorarea celulelor, reglează genele cu rol în repararea ADN-ului, au proprietăţi antiinflamatorii şi / sau previn metastazele”, explică specialiştii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră