Elena Udrea nu primește statut de refugiat politic în Costa Rica

13 Mar 2019 | scris de A.V.
Elena Udrea nu primește statut de refugiat politic în Costa Rica

Elena Udrea nu primește statut de refugiat politic în Costa Rica, anunță Realitatea TV.

”Decizia nu este definitivă, deci poate fi atacată”, a anunțat la Realitatea TV Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea. Cererea a fost respinsă de o comisie administrativă de imigrări, a precizat avocatul Veronel Rădulescu pentru agenția de presă News.ro.

”Urmează ca dosarul să ajungă pe masa instanței de judecată”, a completat Veronel Rădulescu, adăugând că practic decizia poate fi atacată. ”Va veni cu o nouă solicitare”, a adăugat acesta.  

”Statutul de refugiat îi oferă niște drepturi și protecție”, a spus avocatul la Realitatea TV.

Acesta a mai spus că acum Elena Udrea este un cetățean liber care poate călători oriunde în lume.

ICCJ a suspendat, în decembrie 2018, executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, reamintește News.ro. 

Decizia a fost consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Udrea a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica, unde se afla din 3 octombrie, în 25 decembrie 2018. Ea a precizat că nu va veni în România, procedurile privind obţinerea statutului de azilant fiind în plină desfăşurare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră