Denunţ la DNA împotriva candidaţilor Predoiu, Turcescu, Firea şi Piedone

25 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Denunţ la DNA împotriva candidaţilor Predoiu, Turcescu, Firea şi Piedone

Strângerea de semnături pentru candidaţii PSD, inclusiv doamna Gabriela Firea, s-a realizat fără expunere publică, fără puncte de colectare sau strângere, anunţate şi promovate public, susţine asociaţia, conform mediafax.ro.

Conform calculelor şi informaţiilor acesteia, pentru candidatul Cătălin Predoiu, PNL a adunat aproape 1000 de semnături pe oră în zile de week-end şi circa 16 semnături pe minut, "folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu". Predoiu şi Pocora au fost validaţi în cursa electorală pe 21-22 aprilie de către organizaţie, iar pe 26 aprilie se vor înscrie oficial.

Asociaţia îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că a folosit date personale şi semnături ale unor minori pentru completarea listelor de susţinători ai candidaturii sale. "Folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu, fără pauză, PPU-SL a adunat aproape 234 de semnături pe oră, în condiţiile în care PPU-SL este un partid foarte mic, fără resurse umane semnificative", spune ONG-ul.

Calculele asociaţiei arată că, de la momentul anunţului public şi până la cel al depunerii candidaturii, recordul semnăturilor pare să-l deţină Robert Turcescu cu 1125 de semnături pe oră în zile de week-end, şi circa 19 semnături pe minut. Turcescu a anunţat pe 22 aprilie că va candida şi urmând ca pe 25 aprilie să-şi depună candidatura.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră