De la 1 ianuarie, bacșișul dat în baruri și restaurante va figura pe bon

15 Dec 2022 | scris de A.V.
De la 1 ianuarie, bacșișul dat în baruri și restaurante va figura pe bon

De la 1 ianuarie, bacșișul dat în baruri și restaurante va figura pe bon, și va fi impozitat cu zece la sută. Partea bună este că va putea fi achitat și cu cardul.

Conform profit.ro, bacșișul nu poate fi asimilat, din punctul de vedere al TVA, unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.” Pentru operatorii economici prevăzuți, bacșișul încasat de la clienți se evidențiază pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia.

Operatorii economici vor avea obligația de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacșișului oferit, între 0% și 15% din valoarea consumației.

Nota de plată trebuie să conțină și o alta rubrică în care clientul să poată înscrie suma oferită drept bacșiș, în valoare absolută, dacă acesta optează pentru acest mod de stabilire a valorii bacșișului acordat.

Nerespectarea prevederilor legate de bacșiș va fi considerată contravenție, sancționată cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 4.000 lei.

Mulți angajați din domeniul ospitalității se plâng că banii lăsați de clienți sunt mai puțini, de când oamenii nu prea mai umblă cu cash la ei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră