Crimă în gara din Suceava. Ce a declarat ucigaşul poliţistului din Suceava: voia să omoare (...)

21 Iul 2017 | scris de Mara Răducanu
Crimă în gara din Suceava. Ce a declarat ucigaşul poliţistului din Suceava: voia să omoare (...)

Ucigașul polițistului din Suceava a declarat că dorea să omoare un poliţist. Agentul-şef de poliţie Sorin Vezeteu a fost atacat cu un cuţit pe peronul gării din Burdujani, Suceava. Suspectul, Ioan Beşa, de 23 de ani, din cătunul Mironu, comuna Valea Moldovei, a fost reţinut si este acum audiat de poliţişti. Se pare că acesta l-ar fi atacat pe poliţist fără un motiv anume. În plus el a spus că voia să omoare un poliţist. Beşa a mai declarat că îşi recunoaşte fapta dar că nu o regretă, potrivit  adevarul.ro.

”M-au închis pe nedrept”, a spus ucigașul polițistului, reținut de oamenii legii. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava propun instanţei arestarea preventivă a suspectului Ioan Beşa, în vârstă de 23 de ani, reţinut pentru comiterea infracţiunii de ''ultraj cu referire la infracţiunea de omor'', după ce suspectul l-a înjunghiat mortal pe agentul şef de poliţie Sorin Vezeteu, de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare (PPTF) Suceava. 

Ioan Beşa urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă. "Sunt alături de familia îndurerată și de colegii din Poliția Transporturi Feroviare ai agentului Vezeteu Sorin, ajutor șef post la Postul de Poliție TF Suceava. Împreună cu echipa de conducere din MInisterul Afacerilor Interne voi face toate cele necesare pentru a-i ajuta in aceste momente grele", a transmis ministrul de Interne Carmen Dan.  

Poliţistul, de la Transporturi Feroviare, a fost agresat de un pasager care tocmai coborâse dintr-un tren şi a murit la scurt timp după aceea. Potrivit primelor informaţii, agresorul, care nu avea bilet, ar fi fost amendat în tren de către poliţistul respectiv.

Filmul tragediei

În seara de joi, în jurul orelor 21,30, Ioan Beşa din satul Mironu, din comuna Valea Moldovei a atacat un polițist cu un cuțit, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia. Potrivit primelor date ale anchetei, tânărul a coborât dintr-un tren şi l-a atacat pe la spate pe poliţist, provocându-i mai multe răni la gât şi corp. 

Un echipaj al SAJ Suceava a intervenit imediat în zonă şi a încercat resuscitarea poliţistului, fără succes, fiind declarat decesul. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, poliţistul se afla în misiune de patrulare pe peronul gării, iar agresorul l-a atacat pe la spate şi i-a provocat o rană gravă la gât, iar poliţistul a căzut la pâmânt, fiindu-i aplicate alte lovituri în diverse zone ale corpului. 

Şi ministrul de Interne, Carmen Dan a reacţionat pe pagina sa de socializare, spunând că agresorul a fost prins. Totodată, a transmis condoleanţe familiei agentului de poliţie.

În această seară (joi seara – n.r) un poliţist a fost înjunghiat mortal în gara Burdujeni, Suceava. Suspectul a fost prins şi este cercetat! Sunt alături de familia îndurerată şi de colegii din Poliţia Transporturi Feroviare ai agentului Vezeteu Sorin, ajutor şef post la Postul de Poliţie TF Suceava. Împreună cu echipa de conducere din Ministerul Afacerilor Interne voi face toate cele necesare pentru a-i ajuta în aceste momente grele. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Carmen Dan.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră