Un preot a fost înjunghiat în faţa altarului într-o biserică din Bucureşti

20 Iun 2017 | scris de Mara Răducanu
Un preot a fost înjunghiat în faţa altarului într-o biserică din Bucureşti

Un preot de la Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” - Militari 2 a fost înjunghiat în spate astăzi  de un bărbat de aproximativ 70 de ani, rănitul fiind transportat la Spitalul Universitar. Incidentul a avut loc în biserică, în faţa altarului, preotul fiind înjunghiat de două ori.

Preotul a fost înjunghiat de două ori, în faţa altarului, de către un bărbat care l-ar fi acuzat de pedofilie. Starea preotului, internat la Spitalul Universitar, este stabilă, însă are câteva plăgi care i-ar putea pune viaţa în pericol.Surse judiciare au declarat că agresiunea s-a produs în faţa altarului, preotul fiind înjunghiat de două ori cu un cuţit de către bărbat. Agresorul l-ar fi înjurat pe preot şi l-ar fi acuzat de pedofilie, potrivit digi.ro

La audieri, bărbatul nu a recunoscut că l-a agresat verbal pe preot, anchetatorii luând în calcul varianta ca acesta să aibă probleme psihice. Incidentul de la Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” - Militari 2 a avut loc în jurul prânzului.Preotul rănit a fost transportat la Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti, iar agresorul a fost dus la Secţia 21 Poliţie, pentru a fi audiat.

Preotul, în vârstă de 59 de ani, este în stare stabilă, însă are câteva leziuni care i-ar putea pune viaţa în pericol, fiind în prezent supus unor investigaţii, au declarat pentru News.ro surse medicale. "Este un om blajin, care povesteşte că în timpul slujbei a rugat  un enoriaş care foşnea o pungă să nu mai facă zgomot, apoi s-a trezit înjunghiat în spate, în zona toracică ", au precizat sursele citate.  Purtătorul de cuvât al Arhiepiscopiei Bucureştilor, preotul Mihai Săsăujan, spune că părintele Stelian Păduraru, cel care a fost înjunghiat în spate, este un preot duhovnic foarte bun şi iubit de credincioşi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră