Cosmin Guşă şi Sorin Oancea, la DNA. În ce dosar au fost chemaţi cei doi patroni de televiziune

19 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
Cosmin Guşă şi Sorin Oancea, la DNA. În ce dosar au fost chemaţi cei doi patroni de televiziune

Cozmin Guşă a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat ca martor, în calitate de reprezentant al televiziunii Realitatea TV, în dosarul lui Ludovic Orban. "Nici nu am cerut (bani - n.r.), nici nu ni s-a oferit, nici nu ne-am intalnit. Fiind un caz atat de complicat, care a schimbat soarta alegerilor, este de datoria celor de la DNA sa elucideze, probabil in timpul campaniei, acest scandal de coruptie. Televiziunile care nu au treaba cu asta trebuie disculpate", a declarat Cozmin Guşă.

Ce a declarat Cosmin Guşă la intrarea în sediul DNA 

Intrebat daca Ludovic Orban le-a vorbit despre el procurorilor DNA, acesta a raspuns ca nu are surse la DNA. Mai mult, Guşă a spus că nu s-a mai întâlnit cu Orban de circa un an şi jumătate, cu toate că sunt amici, "intr-un fel". 

"Poate ca acest caz Ludovic Orban, o sa ii invete pe politicieni despre cele doua mari restante pe care le au, legea finantarii partidelor politice si felul in care isi bat joc de mass-media intimpul campaniei. Televiziunile private sunt obligate sa persteze gratis si pentru toti candidatii, in conditiile in care asta nu inseamna economie de piata. Partidele au un produs, care se numeste candidatul, pe care ne obliga sa il promovam gratuit, ei castigam mereu din acest lucru. Eu militez ca televiziunile private sa fie platite de catre candidatii partidelor sau candidatii independenti care doresc sa isi faca vizibile strategiile. Asa cum e acum, nu e corect, pentru ca printre acesti candidati se afla foarte multe rebuturi", a mai spus Gusa.

De ce este acuzat Ludovic Orban 

Ludovic Orban este cercetat de procurorii DNA și plasat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. Ludovic Orban şi-a dat demisia din postul de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a decis cercetarea sa sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

Procurorii DNA susțin că la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al PNL, "a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti"

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră