Comandor Camelia Bugean, noul șef de stat major al Inspectoratului General de Aviație

06 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
Comandor Camelia Bugean, noul șef de stat major al Inspectoratului General de Aviație

O recomandă pentru această funcție performanța dovedită într-un domeniu dominat de bărbați, prin miile de ore de zbor în misiuni umanitare, de salvare, sau de sprijin aerian al structurilor operative naționale și internaționale. Aceasta a povestit  pentru site-ul www.mariustuca.ro cum s-a decis sa aleaga aceasta profesie. 

 „Nu ştiu, nu eram foarte pasionată de aviaţie, dar informaţia aia a declanşat ceva, s-a potrivit şi era anul în care eu terminam liceul. Urma ca în 1985 să se înfiinţeze această clasă şi, din acel moment, eu mă aflam atunci la liceul de matematică - fizică din oraş, eram setată pe politehnică. Nu întâmplător tot pe domeniul matematică- fizică, ştiinţe exacte. Mi s-a părut interesant, deosebit. Pentru că ştiam că nu există la noi în ţară această posibilitate, numai la Aviaţia Civilă, dar era să zic sporadic şi era foarte puţin cunoscut domeniul şi accesibil femeilor. Sora mea era pasionată de aviaţie, a urmat şi Facultatea de Aeronave, aşa a fost sa fie la noi în familie, fără să ne prezese cineva, fără să ne povestească despre aviaţie. A fost, pur şi simplu, o chemare“.

CITITI SI:Exclusiv. POVESTEA Cameliei Bugean, prima femeie comandant a unei unităţi de aviaţie militară: „Sunt convinsă că nu există piloţi fricoşi“

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră