Cei doi români răniți în atacul de la Londra sunt din Constanța. Presa britanică le-a dezvăluit identitățile

23 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Cei doi români răniți în atacul de la Londra sunt din Constanța. Presa britanică le-a dezvăluit identitățile

Cele două persoane de cetăţenie română rănite în atacul care a avut loc miercuri la Londra sunt din Constanţa, mai exact doi tineri, un bărbat și o femeie, Andrei Burnaz și Andreea Cristea, potrivit dailymail.co.uk.

Femeia a fost salvată din Tamisa după ce a sărit de pe podul Westminster, pentru a scăpa din atac. Era împreună cu logodnicul ei, într-o scurtă vacanță, de ziua lui. Andreea Cristea are 29 de ani și este arhitectă. Ea se află în stare critică, internată în spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. 

 

 

Pericolul nu a trecut în privința româncei rănite în atacul terorist de la Londra, aceasta aflându-se "sub strictă observație", a anunțat, joi, premierul Sorin Grindeanu, citat de agerpres.ro.

"Ceea ce mi-a spus domnul ambasador, în urmă cu zece-douăzeci de minute, e că pare că ce a fost greu azi-noapte, în urma intervenției chirurgicale, a trecut. Dar, în continuare, se află sub strictă observație. Pericolul, în final, nu a trecut. Important este să fim și alături de familie, să ajutăm cu ceea ce putem", a declarat premierul Grindeanu, la Piatra Neamț.

"Colegii de la Secția Consulară au fost la spital. În momentul de față, starea celor doi răniți români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni și are o problemă cu funcționarea plămânilor. În cursul acestei nopți, ea a suferit o intervenție chirugicală destul de complicată, vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supraviețuit cu bine acestei intervenții și a fost mutată în alt spital, pentru a i se face investigații legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăși. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de șoc psihologic, din cauza situației", a precizat și ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

Logodnicul Andreei, inginerul Andrei Burnaz, a fost și el rănit, dar ușor, având piciorul fracturat, iar joi a fost externat.

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat joi atacul din fața Parlamentului de la Londra, în care au fost răniți și doi cetățeni români, a informat agenția de știri Amaq, afiliată grupării teroriste, potrivit Reuters.

Atacul a avut loc la începutul după-amiezii de miercuri, când un bărbat cu barbă și îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.

Circulația pe podul Westminster s-a reluat, la mai puțin de 24 de ore de la atacul de miercuri.

 

 

Premierul britanic Theresa May a avut convorbiri telefonice cu președintele american Donald Trump, cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande și premierul român Sorin Grindeanu după atacul comis miercuri la Londra și soldat cu patru morți și câteva zeci de răniți, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al șefei executivului britanic, potrivit Reuters.

Într-o declarație făcută joi în Camera Comunelor, Theresa May a confirmat că persoanele rănite în atacul de miercuri din fața Palatului Westminster sunt de mai multe naționalități și includ 12 britanici, trei elevi francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un italian, un chinez, un american și doi greci.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră