Cazinoul din Constanţa se redeschide la 9 mai

05 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cazinoul din Constanţa se redeschide la 9 mai Galerie foto (2)

Cazinoul din Constanţa se redeschide miercurea viitoare, la 9 mai, pentru a găzdui un concert SoNoRo Conac, organizat la iniţiativa celebrului tenor Placido Domingo, cu ocazia celebrării, în 2018, a Anului Patrimoniului Cultural European, relatează Radio România Actualităţi şi ziuaconstanta.ro.

Artistul, care este şi preşedintele fundaţiei Europa Nostra, a lansat un îndemn ca pe 9 mai, pe întreg continentul, să fie adus un omagiu patrimoniului european prin muzică, dans sau orice altă manifestare artistică, în spiritul Odei Bucuriei a lui Beethoven.

Momentele artistice care vor avea loc cu această ocazie vor putea fi vizionate pe reţelele de socializare sub hashtag-ul Ode2JoyChallenge.

Concertul organizat la Cazinoul din Constanţa face parte dintr-o iniţiativă privată a SOS Conac, care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra clădirilor de patrimoniu din ţara noastră, aflate într-un stadiu avansat de degradare.

Concertul se alătură demersului Casino Rush, inițiat de Asociația ARCHÉ odată cu nominalizarea Cazinoului din Constanța pentru programul 7 Most Endangered, desfășurat de Europa Nostra.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, al Ordinului Arhitecților din România și Institutul Național al Patrimoniului, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.

Includerea monumentului simbol al Constanţei în acest program marchează recunoaşterea importanţei deosebite a Cazinoului pentru patrimoniul european, dar mai ales oportunitatea de colaborare cu instituţii de calibru internaţional în vederea realizării lucrărilor de restaurare.

9 MAI 2018, ORA 19:00

PROGRAM

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) – Preludiu din Suita nr.1 pentru violoncel solo în sol major, BWV 1007

Luigi Boccherini (1743 – 1805) – Sonată pentru vioară și violoncel

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Duet „mit zwei obligaten Augengläser“ pentru violă și violoncel, WoO32

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) – Allegro din Duetul pentru vioară și violă în sol major, KV423

György Ligeti (1923 – 2006) – Baladă și joc pentru două viole

George Enescu (1881 – 1955) – Lăutarul pentru violă solo

Frank Bridge (1879 – 1941) – Lament pentru două viole

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Trio de coarde în sol major op.9, nr.1

ARTIȘTI

Erik Schumann, vioară

Christian Naș, violă

Răzvan Popovici, violă

Marcin Sieniawski, violoncel

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră