Alerta epidemiologică pentru boala Lyme la Sibiu. Creștere explozivă a numărului de persoane mușcate de căpușe

04 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Alerta epidemiologică pentru boala Lyme la Sibiu. Creștere explozivă a numărului de persoane mușcate de căpușe

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Sibiu a lansat alerta epidemiologică pentru boala Lyme, care apare în urma înțepăturilor de căpușe.

Potrivit unui comunicat dat publicității luni de către DSP Sibiu, alerta a fost lansată din cauza faptului că schimbările climatice din anul 2015 (n. r. — temperaturi și precipitații) au determinat o creștere explozivă a numărului de persoane care s-au prezentat la spital cu înțepături de căpușe.

Astfel, anul trecut 1.713 persoane au fost înregistrate, față de 985 în anul 2014. DSP Sibiu mai precizează că, totodată, a avut loc și o creștere a numărului de cazuri de boală Lyme — 63 în anul 2015, dintre care 47 de stadiul I — ceea ce înseamnă o expunere recentă, față de numai 44 în anul 2014, cu 20 de stadiul I.

"Un prim pas al acestei alerte a constat în solicitarea de sprijin tuturor instituțiilor din județ implicate în supravegherea, controlul și prevenirea boreliozei, cât și în reducerea populației de căpușe. Având în vedere faptul că și în anul 2015 copiii din grupa de vârstă 5-9 ani se numără printre grupele de vârstă cele mai afectate de boala Lyme la nivel județean, DSP Sibiu consideră drept o prioritate promovarea în rândul acestora a unui comportament adecvat pentru prevenirea înțepăturilor de căpușe, solicitând în acest sens și sprijinul unităților de învățământ, prin realizarea unor ore de educație sanitară pe această temă la elevii din ciclul primar", se arată în comunicat.

Produse evoMAG.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră