Avertizare de vreme rea. Două zile de ploi, vânt şi ninsori

07 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Avertizare de vreme rea. Două zile de ploi, vânt şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi două avertizări de vreme nefavorabilă, inclusiv un cod galben de ninsori, începând de marţi până joi. Timp de două zile vor fi ploi abundente, ninsori şi vânt puternic. 

Astfel, în intervalul 7 februarie, ora 11 – 9 februarie, ora 11, vor fi precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, dar şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30...40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei, dar şi la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. În regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h şi izolat 65 km/h.

Pentru intervalul  7 februarie, ora 15 – 8 februarie, ora 11, ANM a emis un Cod galben de ninsori pentru şase judeţe din Moldova. În Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, precum și în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă de 10...20 cm.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră