ANSVSA va pune în mișcare Planul de contingență al României pentru pestă porcină!

01 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
ANSVSA va pune în mișcare Planul de contingență al României pentru pestă porcină!

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis, marți, prin hotărâre, ca ANSVSA să activeze Planul de contingență al României pentru situații de pestă porcină, anunță ministrul de Interne, Carmen Dan.

"După ce ieri a fost confirmat un focar de pestă porcină în județul Satu Mare, astăzi, alături de ministrul Agriculturii, de președintele ANSVSA și de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții am avut o ședință extraordinară a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU). Am decis prin Hotărâre a CNSSU ca ANSVSA să activeze Planul de contingență al României pentru situații de pestă porcină",   a scris, marți, pe pagina sa de Facebook, ministrul Carmen Dan.

Primul focar de pestă porcină africană în România a fost confirmat de

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat primul focat de pestă porcină africană într-o gospodărie localizată la periferia municipiului Satu Mare, și, ulterior și la o a doua gospodărie, a anunțat, marți, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Focarul a fost înregistrat la porcii din gospodării și nu în fermă comercială.  Animalele din focar au fost sacrificate și  incinerate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră