Atenție unde și ce mâncați pe litoral! Iată ce au descoperit inspectorii ANSVSA

18 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Atenție unde și ce mâncați pe litoral! Iată ce au descoperit inspectorii ANSVSA

 

În perioada 11.07.2016 – 17.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii de specialitate delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificaţi un număr de 224 de operatori din industria alimentară.

Controalele au vizat: 107 restaurante, 7 pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, 4 braserii, 12 unităţi tip bufet, 6 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 37 magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 12 laboratoare cofetărie patiserie, 3 rulote, 3 pensiuni, 1 depozit alimentar, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 40 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare 100 kg de produse alimentare(carne şi produse din carne, lapte şi produse lactate, peşte şi produse din peşte), valoarea acestora fiind în cuantum de 1.096 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi vor fi distruse prin incinerare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră