Anchetă epidemiologică extinsă în urma confirmării pozitiv la COVID-19 a unui factor poștal

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Anchetă epidemiologică extinsă în urma confirmării pozitiv la COVID-19 a unui factor poștal

DSP Cluj derulează o anchetă epidemiologică în cazul unei femei factor poştal din localitatea clujeană Tritenii de Jos, care este infectată cu COVID-19 şi care a intrat în contact direct cu circa 240 de persoane, precizează Agerpres.

"Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacţi (în jur de 240, aici fiind incluşi toţi din familiile cu care a interacţionat). Între timp oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spaţiului. Colegii cu care a interacţionat factorul poştal rămân în izolare. La fel toţi cei cu care a interacţionat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează şi monitorizează respectarea restricţiilor. (...) Pacienta are o formă uşoară spre medie de Covid-19, din descrierea medicilor", a declarat, luni, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, "factorul poştal a purtat mască şi mănuşi în permanenţă, conform obligaţiilor impuse de Poşta Română". 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră