Declarație Alin George Anastasescu: "În perioada aprilie - mai 2013, împreună cu prietenul meu Mincu Costin am înființat firma Music Hall SRL, cu scopul de a crea Clubul Colectiv ce urma să funcționeze la adresa din București, str. Tăbăcarilor nr. 7, clădire C15, sector 4, unde anterior funcționase Clubul Guantanamo. La această adresă s-a stabilit și sediul social al SC Music Hall SRL. De la proprietarii Clubului Guantanamo am cumpărat mobilierul și investiția făcută de aceștia în club, reprezentând instalația electrică, sanitară, compartimentarea spațiului, barul. Totodată, am încheiat un contract de închiriere a spațiului cu SC Pionierul SA, proprietara spațiului, pentru 3 ani. Am făcut și noi investiții în mobilier și echipament tehnic de sunet și lumini. În luna septembrie 2013, clubul Colectiv a fost inaugurat, organizând două evenimente cu această ocazie, unul privat pentru apropiați și presă și altul pentru public. Noi am preluat spațiul de la SC Salsa, la momentul respectiv fiind 2 administratori, eu și Mincu Costin. Îmbunătățirile pe care le-am adus la clădire au fost aplicarea buretelui antifonant în spațiul interior și tavanul fals din lemn. Ca modificări structurale a fost scurtat barul cu 2 metri pe o parte. (...) Materialele pe care le-am folosit la renovare, respectiv buretele care a fost aplicat pe stâlpii de susținere și pe tavan, știam de la constructor că era ignifugant. La momentul respectiv, din discuția pe care am avut-o cu constructorul, am vrut să alegem alt burete. Scopul buretului era asigurarea unei acustici corecte în sală. Nu ne-a interesat prețul atunci când am ales buretele. Aceste amenajări au avut loc în anul 2013, august. Spațiul respectiv avea din construcție o ieșire care este funcțională și încă o ieșire care corespundea cu clubul Salsa. Ieșirea către Salsa este blocată, fiind închisă. Nu îmi aduc aminte cum era închisă ușa dinspre Salsa, pe partea noastră fiind montate stații de amplificare. Nu știu cu ce era închisă ușa. Ușa a fost închisă în anul 2013, de la momentul la care noi am preluat clubul. Aparatura pe care noi am pus-o era până la nivelul genunchiului. În incinta clubului se fuma. Aerisirea se făcea prin intermediul a 4 ventilatoare, 2 de inducție și 2 de extracție. Și la toaletă era aerisire. Ferestre nu erau prevăzute în club, doar la ușa de acces erau geamuri (...).
Întrebare: A cui a fost opțiunea de a se aplica acel container la intrare?
Răspuns: A fost ideea noastră, pentru a lega garderoba de intrarea în club. S-a ocupat aceeași firmă care a făcut amenajarea clubului în 2013. Nu-mi aduc aminte cine a stabilit dimensiunile ușii. Singura discuție a fost ca ușa să se deschidă în exterior.
Întrebare: Care era stadiul fizic al spațiului închiriat de către SC Music Hall SRL la preluarea acestuia de la SC Pionierul SA?
Răspuns: Era un fost club, Guantanamo. Spațiul era exact ca și acum, cu ferestrele închise, cu scena amplasată unde este, toaleta la fel. Pe tavan era un alt material, iar pe pereți era aplicat un material textil; existau ventilatoarele pe poziție.
Întrebare: Care au fost amenajările/ modificările aduse spațiului închiriat de SC Music Hall SRL? Răspuns: Am dat materialul textil jos de pe pereți și am vopsit pereții, am dat jos materialul de pe tavan, am lipit buretele pe tavanul de beton, am pus tavanul fals din lemn, am dărâmat o bucată din bar, s-a pus un perete fals din rigips la backstage și s-a pus containerul de la intrare pentru a se face legătura între garderobă și intrare. Am atașat tubulatura la ventilatoarele existente. Am modificat și galeria de artă unde erau puse tablourile.
Întrebare: Ce materiale de construire au fost utilizate la amenajări/ modificări? Răspuns: Am folosit buretele recomandat de către cel care a efectuat lucrarea. Am folosit burete din plăci de 2x1 metri, pe tavan a fost aplicat integral. Pe perete, în partea superioară, dinspre strada Verzișori, a fost aplicată câte o placă de 2x1 metri. Cu alte cuvinte, a fost aplicat pe toată lungimea peretelui plăci la 2x1 metri. Am văzut efectiv aceste plăci de burete. Adezivul era lichid, la găleată și îl aplicau cu un pistol. Adezivul era special pentru tratament acustic. Nu-mi aduc aminte să fi avut miros sau culoare specifică. (...) Buretele de pe stâlpi a fost pus la o lună sau două după ce a fost aplicat buretele pe tavan, la recomandarea inginerilor de sunet și formațiilor. Acesta era autoadeziv. Bucățile erau 50x50 centimetri. Una dintre bucăți, un rest mai mic fiind pus în garderobă. Această aplicare a fost făcută de către mine și Stanciu Viorel, angajat. În vara anului 2015, în luna august, buretele a fost spălat. Mai exact a fost igienizat, pentru că era îmbibat de praf și fum. Am căutat pe OLX, unde am găsit un furnizor care s-a oferit să efectueze el lucrările de igienizare. Nu mai țin minte cum îl cheamă. Știu doar numărul de telefon. L-am precizat și în declarațiile anterioare. Lucrările au fost făcute pe timp de noapte și au fost supravegheate de un băiat adus de Gancea Cătălin. Tavanul de lemn a fost demontat de mine și cu un fost angajat, un anume Biți, despre care cred că era angajat cu forme legale. Biți a fost adus de Mincu Costin, iar ultima dată lucra în clubul Fratelli. Ulterior, tavanul a fost montat de alți muncitori aduși de Gancea Cătălin. La igienizare, a fost folosit un detergent adus de posesorul aspiratorului. A fost inclus în preț. Nu există documente justificative/ contabile pentru această igienizare. Buretele nu a fost odorizat (...).
Întrebare: Referitor la ușa comună a clubului Colectiv cu clubul Salsa, care era stadiul fizic al acesteia? Răspuns: La momentul preluării clubului Music Hall de la Pionierul, acea ușă a fost folosită pentru a se departaja de clubul Salsa. În concret a fost închisă și asigurată, pe partea noastră fiind aplicat un lanț, probabil de către unul dintre angajați. Pe partea dinspre clubul Salsa, era sigur închisă; în primă fază, la noi nu a fost asigurată, deoarece era în amenajări, ulterior a fost închisă și de către noi. Când ni s-a predat spațiul, ușa era asigurată deja dinspre clubul Salsa (...).
Întrebare av. Florescu: Dacă și cine anume a solicitat amenajarea cu acel burete și cine a recomandat acel tip de burete, precum și dacă v-au fost prezentate mai multe tipuri de burete cu prețuri aferente?
Răspuns: Luxory Media ne-a recomandat să aplicăm buretele, în calitate de acusticieni, pe care noi i-am angajat pentru amenajarea acustică a spațiului. Buretele a fost recomandat de Luxory Media, deoarece au mai făcut lucrări similare, fiindu-ne prezentate pe Youtube și pe un website lucrări similare cu același tip de burete. Îmi aduc aminte de un club, Union Jack din Galați, prezentat de către Luxory Media. Nu mi-au fost prezentate alte materiale pentru izolare fonică, a existat o discuție referitoare la fața buretelui, dacă să fie cofrat sau nu. La recomandarea lui Suto Ștefan, l-am ales pe cel recomandat de către acesta. Nu s-a discutat despre ignifugarea buretelui. Știam că toate tipurile de burete sunt ignifugate. Acest lucru mi l-a spus Suto Ștefan".