Alina Bica scapă de închisoare!

20 Dec 2018 | scris de M.C.
Alina Bica scapă de închisoare!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului şi condamnată la patru ani de închisoare, anunță Știrile PRO TV.

Înalta Curte a decis suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în urma contestaţiei formulate de avocaţii săi în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători.

Condamnat tot la 4 ani de închisoare în acelaşi dosar, va fi eliberat şi Şerban Pop, scrie News.ro.

Alina Bica se află în arest în Costa Rica.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, în 3 octombrie, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni. Ulterior, arestul acestora a fost prelungit.

Dan Şova, Rudel Obreja şi Constantin Niţă au fost puşi în libertate, miercuri noaptea, prin decizia completului Penal 2 al ICCJ, contestaţiile în anulare formulate de aceştia după decizia CCR privind completurile de 5 judecători, având termen în 21 ianuarie.

Fostul senator PSD Dan Şova a declarat, la ieşirea din detenţie, că exact judecătorul care a făcut diferenţa în cazul condamnării sale este cel care nu ar fi trebuit să fie în complet, referindu-se la constituirea ilegală a completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă.

La rândul său, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat în dosarul "Gala Bute", a declarat, la ieşirea din închisoare, că ceea ce s-a întâmplat la completurile de 5 judecători este "o imensă ticăloşie".

Completul care a decis eliberarea celor trei judecă şi dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră