Alina Bica a depus plângere penală împotriva lui Kovesi

21 Feb 2019 | scris de A.V.
Alina Bica a depus plângere penală împotriva lui Kovesi

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica spune că a depus o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi şi împotriva unui alt procuror, pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, susţinând că a fost arestată nelegal 80 de zile într-un dosar în care ulterior a fost achitată.

Bica cere despăgubiri de două milioane de euro şi instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile şi financiare ale celor doi, relatează News.ro.

"Eu am formulat o completare la plângerea penală pe care am depus-o în iunie 2018. Mă constitui parte civilă împotriva dumneaei şi împotriva domnului procuror Popovici. Vreau să subliniez că acest procuror Popovici a fost cel care m-a investigat şi care m-a trimis în judecată în toate cele trei dosare. Este cel care a făcut presiuni împotriva martorilor din dosare şi care a servit-o pe doamna Kovesi aşa cum a dorit domnia sa. Am cerut despăgubiri în valoare de 2 milioane de euro şi am cerut instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile şi financiare ale celor doi", a declarat Bica, într-o intervenție la Antena3.

Ea a declarat că nu se va mai întoarce niciodată în România. În prezent, aceasta se află în Costa Rica.

"(...) Această plângere penală nu are legătură cu procesul de selecţie în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European. Prima dată această pângere a fost formulată în luna iunie 2018. Prin urmare, la vremea respectivă doamna Kovesi nu anuntase niciun fel de intenţie cu privire la o eventuală candidatură, nu se purtau discuţii legate de calităţi pe care domnia sa le-ar fi avut în anumite dosare", a declarat, miercuri seară, Alina Bica, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ea a spus că a formulat plângerea la vremea respectivă pentru că a fost arestată nelegal.

Alina Bica și Elena Udrea Ele au fost puse în libertate după ce justiţia din România a anulat cererile de extrădare în cazul lor, în condiţiile în care executarea pedepselor le-a fost suspendată în baza deciziei CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră