Alexandru Cumpănașu e în doliu - Alexandra, una dintre fetele ucise la Caracal, era nepoata lui (VIDEO)

26 Iul 2019 | scris de A.V
Alexandru Cumpănașu e în doliu - Alexandra, una dintre fetele ucise la Caracal, era nepoata lui (VIDEO) Galerie foto (2)

Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu a dezvăluit, în direct la România TV, că una dintre fetele dispărute despre care se presupune că au fost ucise la Caracal, Alexandra, este nepoata sa.

Invitat în platoul România TV, acesta a avut o reacţie extrem de dură la adresa autorităţilor. El a lansat un atac virulent la adresa poliţiei şi STS pe care îi acuză de incompetenţă. “De aici încolo, vor avea viaţă grea cu mine”, a spus acesta. El a cerut demisia conducerii Poliţiei Române şi a procurorilor din Caracal.

„La ora 12 noaptea, după ce Alexandra a sunat de atâtea ori, a vorbit 20 de minute, ar pleca ministru cu tot cu Parchet. Le-am spus să-l ia pe tatăl fetei să recunoască vocea. Și a recunoscut. Trebuia să spun eu! Băieții aștia din sistem vor avea o viață grea cu mine. Cine poate domi liniștit dacă au copii știind că polițiștii au stat la poartă știind că în casa aia e un criminal? Dar ce au făcut o zi jumătate?!”, a declarat Cumpănaşu, potrivit antena3.ro.

„Îmi e foarte greu să vorbesc de acest lucru. Noi în familie, avem o regulă, nu vorbim despre ceea ce se întâmplă în familia noastră. Dar fac acest gest pentru că jigodiile din fruntea statului român să nu aibă impresia că scapă. Fiecare dintre şefii acestor sisteme mă cunosc bine. Dacă mi-a intrat în cap că vor pleca, vor pleca! Şi o să vă dau detalii pe care poate nu le ştiţi. Ofiţerii de poliţie, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, erau opriţi de către procurori să intre. Deşi unii dintre ei au vrut să intre chiar şi fără să îndeplinească termenul de ora 6.00, procurorul de caz a dispus să nu se intre. Eu am aflat la 11 seara azi-nopate şi de atunci nu am dormit deloc.

Aici eu vreau ca nişte capete să cadă. Nişte jigodii să plece. Art. 27 din Constituţie spune clar pentru toţi că un cetăţean, eu, nu un procuror sau poliţist care are autoritate, poate oricând să intre în domiciliul oricăriei persoane dacă o face pentru a salva viaţa unei persoane şi are indicii în acest sens. Păi ce judecător cretin a putut fi acela care pune rezoluţie ora şase? (...) La ora 12 noaptea, după ce Alexandra a sunat de atâtea ori, a vorbit 20 de minute, ar pleca ministru cu tot cu Parchet. Le-am spus să-l ia pe tatăl fetei să recunoască vocea. Și a recunoscut. Trebuia să spun eu. Băieții aștia din sistem vor avea o viață grea cu mine. Cine poate domi liniștit dacă au copii știind că polițiștii au stat la poartă știind că în casa aia e un criminal. Dar ce au făcut o zi jumătate?! Stă în faţa casei criminalului, să se îndeplinească termenul de ora şase, când are Constituţia de partea lui. Ce poliţist şi procuror are sufletul acesta? (...) STS, să dea trei adrese false? Cât de cretin, cât de prost să fii? Dacă şeful STS nu-şi dă demisia azi, vă asigur că mâine va fi plângere la Parchet pentru tot ceea ce s-a întâmpat la STS, de la soft până la clădirile de acolo. S-au băgat sute de milioane de euro, unde au ajuns banii ăia? În buzunarele cui?", a izbucnit Alexandru Cumpănașu. 

 

Autorităţile au demarat vineri dimineaţă percheziţii la locuinţa acestuia, după ce vecinii au sunat la 112 în legătură cu faptul că ar fi auzit ţipetele unei fete venind din curtea acestuia.

Descinderile au venit în legătură cu dispariţia unei fete de 15 ani din Dobrosloveni, care ar fi fost văzută ultima oară în Caracal, în timp ce se urca într-o maşină. 

Cazul adolescentei dispărute din Caracal, cu un suspect interogat de poliție după ce în locuința sa au fost găsite indicii (oase și bijuterii), ridică două mari probleme legate de eficiența autorităților. Prima este dificultatea localizării casei suspectului, în ciuda celor trei apeluri la 112 ale adolescentei. A doua problemă: presupusa întârziere a percheziției a poliției din cauza unui detaliu procedural.

UPDATE

„E o tragedie cumplită care pe mine m-a marcat profund. E imperativ să se facă lumină în acest caz, iar cei care au greșit să plătească. Vreau să cer demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt, a șefului Inspectoratului Județean. Cred că trebuie să-și dea demisia de la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil. Cred că trebuie o analiză riguroasă a responsabilităților STS în acest caz. Trebuie ca domnul Iohannis să facă o analiză, toți trebuie să o facem și să luăm decizii stricte”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră