Tesla Powerwall, sistemul de acumulatori care va revoluționa lumea

01 Mai 2015
Tesla Powerwall, sistemul de acumulatori care va revoluționa lumea
Compania americană Tesla a lansat pe piață unul din cele mai ambițioase proiecte - Powerwall – un sistem de acumulatori care poate furniza energia electrică necesara micilor consumatori.

Panoul are o formă pătrată, acoperind o arie de aproximativ un metru pătrat, și o grosime de 15 centimetri, putând fi instalat fie în interiorul peretelui, fie în exteriorul acesutuia. De asemenea, unitatea are un sistem de control al căldurii preinstalat.

Sistemul este conectat la internet, putând fi controlat de la distanță. Elon Musk, CEO Tesla, a declarat că Powerwall poate fi utilizat ca un sistem redundant, de siguranță, pentru momentele în care alimentarea cu energie de la rețea este întreruptă sau chiar și instalațiilor autonome, fără conectare la rețea.

Ceea ce este remarcabil la acest sistem de stocare a energiei electrice este posibilitatea de a fi scalat, el putând funcționa și în aplicații industriale, în care unități de 100 KWh – Powerpack - pot funcționa unitar asigurând o putere totală instalată de cel puțin 10 MWh.
"Țelul nostru este să schimbăm modul în care energia este folosită pe scara lărgă. Este în puterea noastră să schimbăm modul în care producem și consumăm energia", a declarat Musk la prezentarea Powerwall, menționând că toată energia necesară producerii evenimentului a fost furnizată de energie solară stocată.


Alte stiri din Stiinta

Ultima oră