Imaginile color și cu rezoluție înaltă au fost surprinse de sonda spațială New Horizons, care este echipată cu un aparat special denumit ”Multicolor Visible Imaging Camera”. Acesta este capabil să realizeze fotografii în ”albastru, roșu și infraroșu”, combinându-le ulterior pentru a obține o imagine color.
Totodată, sonda spațială a filmat și cea mai mare lună a lui Pluto, Charon, care are 1.043 kilometri.
Însă ce i-a bulversat pe experții NASA sunt cele patru puncte întunecate filmate de-a lungul ecuatorului planetei pitice.
Fiecare dintre aceste puncte se află la aproximativ 500 de kilometri distanță unul de celălalt, iar oamenii de știință nu-și pot explica deocamdată de ce aceste puncte sunt similare ca mărime și de ce distanța dintre ele e aceeași.
"Nu vrem să panicăm lumea, așa că nu vom sugera că ar putea fi vorba despre niște baze extraterestre. Bineînțeles, dacă este așa, dacă într-adevăr pe Pluto sunt ființe extraterestre, atunci ar face bine să poarte haine foarte groase pentru că la suprafață temperatura este undeva pe la -220 de grade Celsius", glumesc jurnaliștii de la The Mirror.
New Horizons se va afla cel mai aproape de Pluto în data de 14 iulie, atunci când va zbura la aproximativ 7.800 de kilometri de suprafață.
Descoperit în 1930, corpul ceresc pitic Pluto a rămas o enigmă pentru oamenii de știință, aceștia încercând, de-a lungul timpului, să găseacă informații legate de suprafața sa.