Descoperire EXTRAORDINARĂ despre Pluto și satelitul Charon! Ce au surprins, ÎN PREMIERĂ, cercetătorii NASA (VIDEO)

22 Iun 2015
Descoperire EXTRAORDINARĂ despre Pluto și satelitul Charon! Ce au surprins, ÎN PREMIERĂ, cercetătorii NASA (VIDEO)
Imaginile au fost realizate de misiunea ”New Horizons”, dotată cu un aparat special denumit ”Multicolor Visible Imaging Camera”. Acesta este capabil să realizeze fotografii în ”albastru, roșu și infraroșu”, combinându-le ulterior pentru a obține o imagine color.

Fotografiile au fost realizate pe parcursul a cinci zile, între 29 mai și 3 iunie, scrie Russia Today.
 
New Horizons se va afla cel mai aproape de Pluto în data de 14 iulie, atunci când va zbura la aproximativ 7.800 de kilometri de suprafață. 
 
Descoperit în 1930, corpul ceresc pitic Pluto a rămas o enigmă pentru oamenii de știință, aceștia încercând, de-a lungul timpului, să găseacă informații legate de suprafața sa.
 
 

Pluto ar putea avea o calotă glaciară polară
 
Recent, oamenii de știință de la NASA au anunțat că Pluto ar putea avea o calotă glaciară polară. Anunțul a fost făcut tot în urma unor imagini transmise de sonda New Horizons.
 
Imaginile au fost făcute la jumătatea lunii aprilie, la 113 milioane de kilometri de Pluto, de camera Long-Range Reconnaissance Imager (LORRI), aflată pe sondă.
 
Alan Stern, șef științific al misiunii New Horizons la Southwest Research Institute, a declarat că este vorba probabil de gheață sau de zăpadă de azot. Potrivit lui Stern, imaginile "sunt incredibile, fiind primele în care începem să vedem detalii de pe suprafața lui Pluto ce ne dezvăluie deja complexitatea sa". 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră