Descoperite în anii 1920, nişte fragmente din Coran au fost conservate aproape un secol în biblioteca Universităţii din Birmingham (Marea Britanie), scrie L'Express. Datarea documentului cu carbon 14 a permis determinarea vechimii lui.
Se pare că documentul are cel puţin 1370 de ani vechime şi că a fost scris în jurul anilor 645 d.C. Se pare că documentul face parte dintr-o serie de alte fragmente vechi din cartea sfântă, care nu au fost încă descoperite. Pentru ca ancheta să conducă la rezultate de referinţă, cercetătorii britanici au recurs la serviciile unui departament specializat în datarea vechimii cu ajutorul radiocarbonului al Universităţii Oxford.
Datarea cu radiocarbon este una dintre metodele care permite determinarea intervalul de timp scurs între conceperea obiectului sau decesul unui organism viu, măsurând activitatea radiologică a carbonului 14. Testele indică faptul că fragmentele, scrise pe pielea oilor în hijazi, în stilul caligrafic arab cel mai vechi par să fi fost elaborate între anii 568 şi 645 d.C.