Care a legătura între o pisică şi schizofrenie? Cercetătorii se tot chinuie să o demonstreze

15 Iun 2015
Care a legătura între o pisică şi schizofrenie? Cercetătorii se tot chinuie să o demonstreze
Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între persoanele care deţin o pisică şi dezvoltarea unor boli mentale, inclusiv schizofrenia, şi cred că de vină este un parazit, scrie The Independent.
Cercetătorii sugerează că toxoplasma gondii, un parazit descoperit la pisicile infectate, poate fi cauza apariţiei unor boli mentale la virste inaintate.

Acest studiu se bazează pe informaţiile colectate de la peste 2000 de familii din SUA cu scopul de a stabili numărul de persoane bolnave de schizofrenie sau alte afecţiuni schizo-afective, care au avut o pisică în copilărie.

Aceste date au fost comparate cu rezultatele unor studii anterioare, realizate pe acelaşi grup de studiu, cu scopul de a confirma existenţa unei legături. Concluzia a fost că un număr mare de participanţi la studiu, au fost în contact, în copilărie, cu o pisică, rezultatul fiind similar cu cele anterioare.

Studiu nu a putut însă să demonstreze legătura între pisici şi bolile mentale şi nu a oferit nici o motivaţie pentru legătura între cei doi factori, observată în cadrul studiilor anterioare. De aceea, nu ar trebui să fim prea îngrijoraţi de rezultatele acestei cercetări.

Alte studii arată că infecţia cu T.gondii scade abilitatea copiilor de a citi şi creşte riscul de suicid. 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră