Aplicațiile cu inteligență artificială învață să citească fotografiile

22 Iul 2015
Aplicațiile cu inteligență artificială învață să citească fotografiile
Un om de știință american de la Universitatea Stanford a dezvoltat o aplicație care stabilește cine este prezentat într-o fotografie și identifică și ce face persoana respectivă. Aplicația se numește NeuralTalk și este capabil să descrie conținutul imaginilor.
 
Fei Fei-Li, director al Laboratorului de Inteligență Artificială Stanford și Andrej Karpathy, un student absolvent, sunt cei care au realizat aplicația. NeuralTalk folosește o abordare similară cu Google Deep Dream. Arhiva sa conține un număr mare de imagini, iar fiecare dintre acestea este descrisă cu cuvinte cheie. Când un utilizator descarcă o fotografie în aplcație, aceasta analizează formele și liniile imaginii și selectează un analog din arhivă.
Prima versiune experimentală a aplicației a fost elaborată anul trecut, iar recent, oamenii de știință au încărcat o versiune demo și au oferit acces liber la aceasta. Deocamdată nu puteți încărca propriile fotografii, dar puteți filtra imaginile folosind cuvinte cheie simple (pisică, câine, pizza, bărbat, femeie) și să examinați legendele create de aplicație.
 
 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră