Ce obiectiv şi-a propus Simona Halep pentru 2016

03 Feb 2016 | scris de Sorin Anghel
Ce obiectiv şi-a propus Simona Halep pentru 2016

La sfârşitul acestei săptămâni, la Cluj-Napoca se va disputa partida de tenis din cadrul Fed Cup, dintre România şi Cehia. Simona Halep, cea mai bună jucătoare din ţară noastră la această dată, şi-a amânat operaţia de deviaţie de sept, şi va face parte din echipa ţării noastre care va încerca să învingă campioana mondială.

Înainte confruntării de peste câteva zile, Halep a mărturisit că în 2016 îşi doreşte foarte mult să câştige o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. ''Mi-aş dori să câştig o medalie la simplu, chiar şi la dublu mixt cred că am o şansă cu Horia Tecău sau cu Florin Mergea. Este diferit să joci pentru ţară, e mai multă presiune, dar este un sentiment plăcut, parcă ai mai multă putere. Vedem, programul este aglomerat. Îmi doresc să fiu sănătoasă şi să pot juca, să pot juca la nivel maxim şi să aduc medalii'', a menţionat Simona Halep.

Sportiva aflată acum pe locul 3 WTA a anunţat că va participa la turneele de la Dubai şi de la Doha. ''Nu ştiu când voi face operaţia. Este necesară, m-ar ajuta foarte mult dacă aş face-o, dar momentan mă simt bine. Am făcut toate analizele şi mi-au ieşit toate foarte bune. Doctorii mi-au spus că pot să aştept, aşa că nu este nici o grabă. Voi juca la Dubai şi la Doha şi cred că şi mai departe, dar momentan doar aceste două turnee le am în cap'', a spus cea mai bună jucătoare de tenis din România.

Pentru meciul cu Cehia, echipa României este alcătuită din Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru. Primele două meciuri de simplu se vor disputa sâmbătă, iar duminică vor avea loc celelalte două meciuri de simplu şi, în funcţie de rezultat, meciul de dublu. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Cehia este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat de patru ori (în ultimii cinci ani).

Alte stiri din Sport

Ultima oră