JO 2022: scenă ridicolă în timpul meciului de hochei Rusia-Canada... jucătoarele au purtat măști FFP2

07 Feb 2022
JO 2022: scenă ridicolă în timpul meciului de hochei Rusia-Canada... jucătoarele au purtat măști FFP2 Galerie foto (2)

Un meci de hochei cu mască? Cum am ajuns aici? O scenă oarecum bizară a avut loc în timpul meciului de hochei dintre rusoaice și canadience luni, la Beijing. Jucătoarele de hochei pe gheață de la echipa Rusiei și Canadei au purtat măști FFP2, luni la Jocurile Olimpice de la Beijing. Meciul a început cu o oră întârziere.

 

Potrivit primelor informații, canadiencele nu primiseră rezultatele testelor covid ale jucătoarelor din Rusia înainte de meci și, astfel, ar fi refuzat să înceapă meciul până când acest lucru nu s-ar fi făcut dupa regulile artei. Înaintea turneului, sportivii olimpici din Rusia (ROC), cu care Elveția s-a confruntat vinerea trecută (înfrângere 5-2), au fost puși în carantină.

La ora de start, la 6:10 a.m. (12:10 p.m. în China), echipa canadiană nu a apărut pe gheața de pe patinoarul Wukeskong, iar antrenorul canadian a fost văzut discutând cu oficialii turneului Olimpic.

Cele două echipe au început jocul cu mai mult de o oră întârziere (6:15 a.m., sau 1:15 p.m. la Beijing), dar fiecare jucătoare purta o mască sub grila ei de protecție, la fel și membrii staff-ului și arbitrii.

O premieră în istoria Jocurilor Olimpice!

Chiar și cu măști, canadienii au condus rapid cu 2-0. 

Este probabil ca meciurile cu mască să devină regula la Beijing? Deocamdată, nu au fost emise informații oficiale de la CIO cu privire la circumstanțele exacte care au determinat echipele canadiene și ruse să fie nevoite să joace luni purtând mască FFP2.

Sursa: Le Matin

Alte stiri din Sport

Ultima oră