Fostul fotbalist şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad, Adrian Lucaci, a decedat la vârsta de 53 de ani, informează, luni, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, preluat de Agerpres.
"Fost fotbalist, antrenor şi conducător, Adrian Lucaci s-a stins din viaţă la vârsta de 53 de ani după o luptă îndelungată cu o boală incurabilă. Federaţia Română de Fotbal regretă profund dispariţia sa şi transmite condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi. Fotbalul românesc a pierdut unul dintre oamenii care prin exemplaritate, competenţă, distincţie şi modestie a oferit o contribuţie importantă dezvoltării acestui sport în judeţ şi în întreaga ţară. Condoleanţe familiei şi celor apropiaţi! Dumnezeu să îl odihnească!", se menţionează pe site-ul citat.
Născut pe 28 iunie 1966, Adrian Lucaci şi-a început cariera de fotbalist la Rapid Arad, acolo unde, la vârsta de 16 ani, debuta în Divizia B. În 1984 făcea pasul spre UTA, unde l-a avut antrenor pe Nicolae Pantea. În sezonul 1987-1988 a debutat în prima ligă din România în tricoul Stelei Bucureşti. A mai evoluat la Sportul Studenţesc (1988-1993), Universitatea Cluj (1993-1995) şi UTA Arad (1996-1997).
Ca antrenor a activat la echipe din zona Aradului, Telecom Arad, Şoimii Lipova, Universitatea Arad, fiind conducător la cluburi din Divizia C şi D. În perioada 2010-2014 a făcut parte din Comisia de Competiţii a AJF Arad.
În 2014 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad, instituţie pe care a reuşit să o redreseze într-un moment în care "insolvenţă" şi "faliment" erau cuvintele cele mai rostite în fotbalul arădean. În anul 2019, Adrian Lucaci a fost recompensat de administraţia locală cu "Titlul de Excelenţă în domeniul sportului" pentru activitatea sportivă marcantă şi contribuţia adusă la dezvoltarea fotbalului arădean.
Aflat la al doilea mandat ca preşedinte de AJF, Lucaci se bucura de respectul şi admiraţia oamenilor de fotbal din ţară, Aradul fiind un exemplu pozitiv pentru contribuţia adusă dezvoltării fotbalului românesc. Are meritul de a fi creat în premieră competiţii la nivel judeţean, dar şi proiecte de suflet pentru arădeni, precum "120 de ani de fotbal în România", eveniment care a scos în evidenţă rolul Aradului în dezvoltarea fotbalului în România.