Caricaturistul Ştefan Popa Popa's, despre desenul cu Halep din Charlie Hebdo

14 Iun 2018
Caricaturistul Ştefan Popa Popa's, despre desenul cu Halep din Charlie Hebdo

Caricaturistul român Ştefan Popa Popa's a comentat, la RFI România, apariţia în publicaţia de satiră Charlie Hebdo, din Franţa, a desenului privind victoria la Roland Garros a Simonei Halep. În opinia caricaturistului, acesta este de prost gust.

CITIŢI ŞI: Caricatură de prost gust la adresa victoriei Simonei Halep la Roland Garros, publicată în Charlie Hebdo

Publicaţia franceză de satiră a ironizat victoria româncei la turneul de la Roland Garros, publicând sub titlul "O româncă a câştigat Roland Garros-ul" o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune "Fier vechi, fier vechi".

Ştefan Popa Popa's spune că „trebuie să existe totuşi o limită a bunului simţ. Faptul că s-a publicat această caricatură după părerea mea de prost gust... sunt foarte supărat. Cam de multe ori, când e vorba de România, tot ne iau cu aceleaşi chestii şi bancuri francezii”.

În opinia sa, „există bunul simţ. Într-o democraţie, eu trebuie să te respect pe dumneata, iar dumneata să mă respecţi pe mine. Eu dacă sunt musulman, respectă-mă, nu fă caricaturi împotriva religiei mele. Şi invers: dacă-s catolic, nu fă caricaturi, musulmanule, vizavi de mine, pentru că există o oarecare limită a bunului simţ, pe care trebuie s-o aibă fiecare. Bunul simţ nu se cântăreşte cu kilogramele. Fiecare are şapte ani de acasă, mai mult sau mai puţin”.

„Eu ca român o simt ca o caricatură jignitoare la adresa mea. Anumiţi caricaturişti din presa franceză trebuie să aibă o anumită decenţă”, conchide celebrul caricaturist român.

ASCULTAŢI DECLARAŢIA accesând link-ul audio din pagina RFI dedicată subiectului.

Alte stiri din Sport

Ultima oră