Simona Halep, victorioasă la Roland Garros. Primul grand slam din cariera Simonei

09 Iun 2018
Simona Halep, victorioasă la Roland Garros. Primul grand slam din cariera Simonei Galerie foto (2)

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA.

Înaintea meciului, cotidianul francez Le Monde titra, referitor la competiția de la Roland Garros: ”Simona Halep, o regină în căutarea coroanei”. Iată că de această dată regina și-a adjudecat coroana.

În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Meciul Simonei a fost urmărit cu sufletul la gură atât în țară, cât și în comunitățile de români din străinătate. Regina gimnasticii românești, Nadia Comăneci, a fost prezentă la meciul Simonei. Nadia s-a aflat în tribună alături de marele tenisman Ion Țiriac.

Halep a reuşit, sâmbătă, să întregească perfrormanţa de a fi numărul 1 mondial cu titlul de grand slam mult visat, scrie News.ro.

Jucătoarea română a fost în finala de la Roland Garros sportiva mai bună, cu arsenalul de lovituri mai bogat şi sportiva mai bine pregătită fizic.

Stephens a "ars" repede, după un prim set în care şi-a pus toată energia şi toată forţa în lovitura ei de dreapta, una ascuţită, cu care poate trimite oriunde vrea mingea.

La zece ani după ce a câştigat titlul la Roland Garros, la junioare, Simona Halep l-a obţinut şi la senioare, devenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de grand slam, în Era Open.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.

Simona Halep a ridicat trofeul Roland Garros. Imnul României s-a auzit pe arena centrală de la Roland Garros!

Alte stiri din Sport

Ultima oră