Directorul general al companiei Regeneron, companie ce-și desfășoară activitatea în domeniul biotehnologiei, a relatat într-un interviu acordat CNN că are vești bune legate de un potențial tratament cu anticorpi creat în laborator. Acesta ar urma să înceapă să fie supus testelor pe oameni luna viitoare, dar încă nu se pot face precizări dacă va fi benefic prevenției sau tratării noului coronavirus.
”Suntem momentan optimiști în legătură cu această nouă abordare, dar trebuie să obține mai multe informații în urma testărilor. Activitatea din laborator nu se compară cu realitatea ștințifică, cu datele concrete obținute în urma testelor”, a declarat CEO-ul Regeneron, dr. Leonard Schleifer.
Spre deosebire de un potențial vaccin care declanșează capacitatea sistemului imunitar de a produce anticorpi, această nouă descoperire permite infectarea directă a anticorpilor în organism ce ar asigura o imunitate temporară.
”Abordarea noastră se bazează pe date despre mecanismul sistemului imunitar obținute în zeci de ani de studiu. Noi înceercăm să creăm în mod artificial anticorpi, iar prin adiministrarea lor am putea preveni o îmbolnăvire sau am putea reduce cazurile cu o formă severă a noului coronavirus”, a declarat Scheleifer.
Compania intenționează să demareze studiul clinic cât mai repede posibil, chiar de luna viitoare, iar în speranța unui rezultat favorabil, ar putea furniza sute de mii de doze până la sfârșitul verii, a anunțat directorul științific Regeneron, dr. George Yancopoulos.
Această nouă terapie poate fi o alternativă viabilă până când se va putea dezvolta un vaccin împotriva Covid-19.
Regenon este o companie formată în 1988 de către medicul Leonard S. Schelifer, un renumit neurolog și profesor în cadrul Universității Cornell.